8 skäl att skaffa garage

Oavsett om ni bor i lägenhet eller i hus så är det nästan ett måste att också ha ett garage. Finns det inget att tillgå under huset eller i en närliggande byggnad så är det helt enkelt dags att skaffa ett bygglov för att bygga ett. Det viktigaste är bara att bilen är skyddad, annars kan du se tusenlapparna bara rinna ur genom händerna. När ni ändå är igång så är garageporten viktig, det ska vara smidigt att öppna och stänga för att ta sig ut snabbt och enkelt.

Garage

Varför är det då viktigt att ha ett garage? Jo åtta anledningar kommer här:

  1. En bil som står ute i regn och rusk får också bestående men på lack och många gånger i motor. Därför är det viktigt att bilen får vila i tryggt förvar från vädrets påverkan.
  2. Trygghet och säkerhet är en till anledning som väger tungt. Risken för att fordonet blir stulet är även det mindre när en garageplats blir utnyttjat.
  3. Bilen startar i alla väder, det är ingen idé att ens fundera över om bilen kommer att strejka vid start när det är 10 minusgrader ute. I ett kallgarage blir det inte ens kallare än 5 plus så det lönar sig oavsett.
  4. Det blir smidigt med portöppnare så att du slipper kliva ur och in i bilen för att öppna och stänga. Det betyder då att det går snabbare att ta sig in och ut ur garaget. Se till att ha smörjda gångjärn så att porten öppnas och stängs lättare.
  5. Estetiskt och rent ekonomiskt blir det en satsning till huset och därför höjs ofta bostadens värde när en bygger garage.
  6. Garage är bra till så mycket mer än bara förvaring av bil, där finns också möjligheterna att förvara alla sortens saker.
  7. Smörjgropar och snickarhörn är inte helt ovanligt när en utnyttjar sitt garage. Det blir en smart investering för att hålla bil och hem i gott skick.
  8. Billigt i längden, även om det låter avancerat och dyrt med exempelvis en elstyrd garageport så är det i längden billigare då bilen får ett tryggt ställe att stå på slipper alla yttre attribut. Kostnaden för service på grund av exempelvis rost sjunker avsevärt.