Bilolyckan i Södertälje – vad hände?

Den tragiska olyckan som inträffade i Södertälje förra veckan – då fyra killar från popgruppen Viola Beach samt deras manager omkom i samband med att deras bil kraschade rakt ner från bron – är fortfarande ett mysterium. Polisen letar nu efter eventuella fel på olycksbilen för att få en förståelse kring vad som hände.

reflex
Glöm inte heller reflex om du är ute i mörkret

Lars Byström, presstalesman från polisen säger att man än inte har hittat några tecken som visar på att
varningssystemet eller bommarna har haft några brister. Ett alternativ till olyckan kan vara att föraren ska ha varit påverkad, men än har obduktionen inte påvisat det. I den tekniska undersökningen som nu görs av bilen letar man efter tecken på att det skulle kunna vara fel på bromsarna, eftersom tidigare vittnet menar på att de aldrig såg några bromsljus.

Det har än inte klargjort vem som körde bilen och det är inte heller säkert att man överhuvudtaget kommer att kunna komma fram till det. Killarna i bilen var mellan 19 och 35 år gamla och bilen de körde hade de hyrt vid Arlanda, det var även dit de var på väg när olyckan inträffade.

Många olyckor i februari

I februari är det väldigt mycket olyckor, bland annat på att det är en väldigt mörk årstid samt det ofta svåra vädret som gör att vägarna är väldigt hala. Som förare är det viktigt att man ser till så att bilen man kör har bra ljus, från exempelvis Oljebaren, så att det man har ordentlig sikt vid körningen samt att man säkerställer att bilen har vinterdäck och bra ABS-funktion. Finns det minsta osäkerhet bör bilen inte köras, utan då får man ta sig till en verkstad vilka kan gå in och se över bilens säkerhet.

 

Nu när det är sportlovstider är det ännu fler som kommer att ta sig ut i trafiken och köra bil. Detta innebär att det är ännu viktigare att du kör säkert. Några tips för säker körning är:

  • Acceptera att resan kan ta tid och stressa inte övriga bilar
  • Undvik omkörningar
  •  Se till att vara ordentligt utvilad om du ska köra långt
  • Håll hastighetsbegränsningarna, speciellt om det är dåligt väglag.