De tio vackraste bilarna någonsin

Få saker kan vara så upphetsande som en vacker bil. Sedan kan man diskutera i timmar exakt vilka bilar som är allra mest väldesignade. Det är dock få som skulle ifrågasätta att följande bilar hamnar på en topplista.

Mercedes-Benz 300SL Coupé

”Måsvingen” från 1954 anses av många vara den allra vackraste sportbilen någonsin. Dörrarna öppnades uppåt, vilket gav bilmodellen dess smeknamn. Dess värre medförde den vissa problem. Bilen var svår att stiga i och ur, och eftersom det inte gick att veva ned sidorutorna kunde bilen bli olidligt varm.

Bugatti Type 57 SC Atlantic

Ju färre exemplar något tillverkas i, desto mer åtråvärt kommer det att bli. Bugatti Type 57 SC Atlantic tillverkades enbart i fyra exemplar, varav endast två finns kvar idag. Detta har bidragit till uppmärksamheten, men det är också en bil utöver det vanliga. Karossen gjordes av aluminiumplattor, vilket gav upphov till den karaktäristiska ”söm” som löper över hela karossen. Ett av de två bevarade exemplaren ägs av designern Ralph Lauren.

Jaguar E-Type

Artisten Martin ”E-Type” Eriksson tog sitt artistnamn eftersom ett av hans mål i livet var att tjäna tillräckligt med pengar för att kunna köpa en E-Type. Det har han uppnått, med råge till och med. För de allra flesta är det svårt att inte förföras av kurvorna på denna klassiska sportbil från 60-talet.

Jaguar E-Type

Lamborghini Miura

Ingen lista över vackra bilar är komplett utan minst en Lamborghini. Miuran var när den lanserades 1966 den snabbaste serietillverkade bilen, och inledde trenden med snabba sportbilar med två säten och motorn i mitten. Bilen designades av en grupp ingenjörer på deras fritid, eftersom Ferruccio Lamborghini var motståndare till idén och istället ville satsa på GT-modeller. Den blev dock en omedelbar succé, och det är svårt att inte förstå varför när man ser den.

Ferrari Modena

Ferrari är lika självklara som Lamborghini på denna lista, och många är de skönheter som sett dagens ljus på ritbordet i Maranello. Vackrast av dem alla är dock Modenan, som lanserades 1999, och som är den mest tidlösa av alla sportbilar från 90-talet.

Ferrari Modena

Porsche 993

De flesta känner till denna modell under namnet 911, men det rör sig alltså om den 911 som tillverkades under perioden 1993-98, och som internt kallas 993. Det är en bil som väl lyckades förvalta den klassiska Porschesilhuetten med alla dess kännemärken, samtidigt designern Toni Hatter kom med mycket nytt.

Lotus Elan

En av de vackraste roadsters som någonsin byggts, kanske den allra vackraste, är den Lotus Elan som byggdes i Hethel i östra England mellan 1962 och 1973. Det var den första av Lotus’ modeller som där en kaross i glasfiber placerades på ett chassi i stål, vilket gäller för alla Lotus’ modeller idag. Den såldes också i byggsats, för den som ville montera ihop sin bil själv.

Lancia Stratos

Rally förknippas kanske inte i första hand med vackra bilar, men den bil som Björn Waldegård och Hans Thorszelius vann Svenska rallyt 1975, samt San Remo samma år och året därpå i, den är något alldeles extra. Man kan nästan tro att det rör sig om en Lamborghini från sent 80- eller tidigt 90-tal.

Toyota 2000GT

Toyota är inte ett sexigt märke, och 2000GT är undantaget som bekräftar regeln. Denna bil förekommer i Bond-filmen Man lever bara två gånger, och såldes bara i Toyotas egna kedja av bilhandlare, Toyota Store. Som namnet antyder rör det sig om en grand tourer, ett segment som Toyota inte varit överdrivet aktiva inom. Men när de gav sig på det visade japanerna att de behärskade även detta.

Audi A4 Sedan

En Audi är, med några få undantag, alltid en Audi. Den första A4:an rullade ut från fabriken i Ingolstadt 1994, och har för många definierat hur en sedan ska se ut.