Drömmen om garaget

I dag skriver vi om garaget. Ett utrymme med många möjligheter, för bilmek, träning eller snickerier med mera. Läs gärna vidare!

4067276-smiling-mason-studio-shot
Drömmer du om ett garage?

I en artikel som vi hittar i Dagens Nyheter kan vi läsa om hur cement är den största miljöboven i våra bostäder, enligt en rapport som Boverket har tagit fram med KTH och SCB. Positivt är dock att just användningen av kemikalier som i sig är giftiga, har minskat och ständigt gör det.

Men för att få ett bra och praktiskt, samt snyggt, garage kan det ibland vara en god idé att ta hjälp av professionella hantverkare med goda vitsord. Ett tips är att kontakta Benema AB för att få adekvat, smidig och snabb hjälp med det som behöver fixas.

Ett slitet garage blev compact living med design

Många vill kunna spendera mer tid med att meka med sin bil, sin motorcykel eller något annat med kraftfull motor. Det gör man bäst i ett personligt inrett garage. Ett väldigt ombyggt garage kan man läsa om i en artikel vi hittar i Expressen Leva & Bo. I nyheten får vi följa med till Bordeaux där en händig och kreativ fransman byggde om ett fallfärdigt garage i en dyr och exklusiv stadsdel till att bli en rymlig och smart 40-kvadratsbostad. Med dragdörrar och fönster i taken samt öppen planlösning är det forna garaget nu perfekt som en etta för en eller två personer. På ett tillbyggt loft finns sovrummet, platsbyggt med säng och förvaring. Medan alla vännerna avrådde från projektet fortsatte ”byggherren” sin dröm och färdigställde sin bostad med bravur. Nu kanske det inte finns plats för vare sig en bil eller en motorcykel att meka med, men det är vackert att skåda och roligt att man kan göra så mycket på sån liten plats. Det gäller att kontakta en riktigt bra arkitekt eller byggare om man vill göra något liknande själv, om en inte har erfarenhet, kunskaper om byggande och material själv sen tidigare.

Boverket kan man läsa mer om regler kring byggande när det kommer till den utbyggnad som ofta ett garage just är. Regelsamlingar kring garaget är viktiga att följa, annars kan både böter och rivning komma på tal, något en inte vill vara med om givetvis.