Gps-tracker och rattkrycka

Det är viktigt att kunna lokalisera och spåra försvunna bilar, det är ett slags stöldskydd hos många bilhandlare.

bil stöldskyddVisste du att med en personlig gps-spårsändare som du hittar på https://www.northtracker.com/, kan du snabbt lokalisera allt från kollegor till rätt plats, till att hitta en närstående som lätt hamnar på villovägar och går vilse, samt se vad både barn, hund och katt befinner sig. Smart va? Med en gps-spårsändare kan du dessutom lokalisera och spåra bilar, vilket gör det till ett optimalt stöldskydd.

Stöldskydd och gps-spårsändare till bilen

Det är vanligt med bilstölder och inte minst när det kommer till hybridmodeller och bilar utan nyckel. I en artikel i Teknikens Värld går det till exempel att läsa om hur Toyotas bilar, och då främst just hybridmodeller, är riktigt populära att stjäla. De bilar som sedan länge är att betrakta som väldigt stöldbegärliga är bland annat Audi, BMW, Mercedes, Volkswagen, Saab och Volvo. Men nu har även Toyota och dessutom bilmärket Mazda kommit upp i statistiken över stulna bilar.

Stölder som genomförs sker ofta utan att tjuven i sig har tillgång till bilnycklar. De har i stället en utrustning som kan fånga upp bilnycklarnas trådlösa signaler och det på flera meters avstånd. Därefter har de kopierat nyckeln identitet och kan lura bilens system att tro att den riktiga nyckeln finns i närheten eller till och med inuti bilen. Det tips som experter menar kan förhindra att bilen stjäls är att du använder en plåtlåda som förvaring av nyckeln när du har den i hemmet, detta för att förhindra att nyckelns signaler sprids och fångas upp av tjuvarnas smarta utrustning. Det är dessutom bra att som ovan nämnt ha en gps-spårsändare på bilen så att du ser var den är om den blivit stulen. Det gör att du lättare kan hitta den igen och ta fast de som snott den.

I Expressen tipsas det även om att man i en äldre bil kan sätta in en rattkrycka, eller sätta in ett elektroniskt skydd i efterhand. En rattkrycka gör det omöjligt för tjuven att vrida ratten mer än ett halvt varv. Se även till att alltid använda garage när du parkerar, eller parkera där det är väl upplyst. Mer om hur du skyddar din bil från stöld kan du läsa om här.