Så väljer du verktyg till garaget

Det är inte helt enkelt att veta vilka verktyg som är nödvändiga att ha och vilka du kan klara dig utan. Genom att ha ett brett utbud av basverktyg kan du komma långt. Det viktiga är att du funderar över vilket behov du har och vad du ska använda verktygen till.

Vissa verktyg är bättre än andra att äga. Om du är en nybliven bil- och garageägare och behöver köpa verktyg finns det några bra tips. Gå in på https://www.verkstadsprodukter.se/produkt-kategori/verkstadsutrustning/domkrafter/ och hitta bland annat en domkraft som är ett ovärderligt hjälpmedel. Alla bilägare bör äga en domkraft för att kunna lyfta bilen vid behov. En domkraft är speciellt bra att ha när du ska byta däck på bilen. Du kan på samma sida hitta andra bra verktyg som du kan behöva i ditt garage. Det är smidigt att kunna köpa allt från samma ställe.

“Ställ domkraften korrekt så att du inte skadar bilen.” Läs mer här

Köp verktyg istället för att hyra

I en basverktygslåda är det bra att ha vissa föremål som hammare, vattenpass, tänger, kniv, måttstock, skruvmejslar i olika storlekar och lim. Du som har ett garage kan även investera i en verktygsvagn, smörjutrustning, skiftnycklar, borrmaskin och en hylsnyckelsats. Du behöver inte köpa allt på en gång utan kan när du inser att du har behov av ett verktyg köpa det då. Det är oftast bättre att köpa egna verktyg än att hyra, det kan bli dyrt i längden. Tänk på att skydda dina verktyg, det är ofta försök till inbrott i garage med dyra verktyg. Tyvärr sker det inbrott hela tiden både i privata hem och verkstäder. Polisen har nämligen beslagtagit stulna prylar för stora belopp.