Tio skäl att ta körkort

7141013-young-woman-at-driving-lessonAlla vet nog att det stämmer så som SvD skrev i somras om att det är en bra investering att skaffa körkort – men att det kostar en slant.

Att skaffa körkort är en investering i sin egen framtid och på Stockholms bästa trafikskola är det fullt av hoppfulla ungdomar som ivrigt väntar på att få sätta sig bakom ratten för att bevisa sin duglighet. Men det är långt ifrån alla som har råd att ta kortet i unga ur. Enligt en artikel i Helsingborgs Dagblad har andelen unga som tar körkort nämligen minskat dramatiskt de senaste cirka 20 åren. Så med andra ord skulle man kunna säga att det nästan kommit att bli en klassfråga om huruvida en person väljer att skaffa körkort eller ej. Men det är smart att investera sitt körkort!

Tio skäl att investera i ett körkort

  1. Fler jobbmöjligheter öppnas
  2. Slipper kollektivtrafiken
  3. Ger mer frihet
  4. Underlättar vardagen
  5. Lättare hämtning och lämning av barn
  6. Möjlighet att storhandla
  7. Mer rörlighet
  8. Enklare semester med bilsemester
  9. Hyra bil
  10. Möjlighet till firmabil från jobbet

förarprov körkort trafikverketPlanera ekonomin inför körkortet

Visst kostar det en del att ta körkort, men om man planerar ordentligt innan och vet på vad exakt som man ska lägga sina pengar så kan man komma undan billigare. Pröva till exempel att övningsköra tillsammans med en förälder innan du hoppar på en intensivkurs på bilskolan så att du får in körvanan. Då kanske det bara behövs 10 lektioner istället för 20 stycken exempelvis. Och om du inte har möjlighet att ta hjälp av just en förälder eller annan närstående och måste investera i flera körlektioner kan det vara bra att först lägga upp en budget som inkluderar lektionerna så att vardagsekonomin inte blir lidande. Ett tips är att kontakta din bilskola för att köra en så kallad testlektion för att se vad bilskoleläraren tycker att du bör satsa på. Till exempel är vissa nya bilförare bättre än andra och kan rekommenderas färre lektioner och andra behöver fler.

Lättaste sättet att klara körkortet på

Visst finns det ingen magisk formel som ger en all kunskap på en gång när det kommer till körkort. Man måste öva, öva och öva tills att både teori och praktik sitter i ryggmärgen. Men ett smart tips är att både ta lektioner i körning och i de teoretiska bitarna för att på snabbast och enklast vis klara av att få körkortet i handen. Många bilskoler erbjuder nämligen paketlösningar som oftast är både billigare och bättre att ta än om man bara väljer att få just körlektioner. Och om du vill ha fler smarta tips om hur du enklast får ditt körkort kan det vara en bra idé att spana in Körkortsportalen som är en sajt tillägnad just körkort som ägs av Transportstyrelsen och Trafikverket.