Tio steg för biltvätt

Något som alla biltokiga bör veta är hur man på absolut bästa sätt tvättar sin bil utvändigt – därför vill vi idag dela med oss av våra tio bästa tips!

551110-car-washNär det kommer till att tvätta sin bil är grundregeln att alltid använda ordentliga bilvårdsprodukter och inte vanliga rengöringsprodukter som hittas i hemmet. Så börja med att investera i ordentliga produkter innan du påbörjar biltvätten.

Tio steg att följa:

  1. Högtryckstvätta med vatten – de flesta gör-det-själv-hallar erbjuder högtryckstvätt vilket är det bästa sättet att spola bort all ytlig smuts som sitter på din bil. Var dock noga med att spola extra mycket på alla ”håligheter” eftersom att lös smuts och grus ofta gömmer sig där.
  2. Schamponera med bilschampo – använd ett riktigt bilschampo efter avspolningen med högtryckstvätten och använd en ren tvättsvamp. Observera att du ska ta en ny tvättsvamp om du tappar din befintliga på golvet eftersom att man lätt kan orsaka repor om tvättsvampen blir smutsig.
  3. Spola igen med högtryckstvätten – tricket för att inte riskera att upplöst smuts ska fastna igen på bilen under avspolningen är att spola bilen uppifrån och ner.
  4. Skrapa bilen med gummiskrapa – torka bilen vertikalt med en ren gummiskrapa och eftertorka sedan med ett rent sämskskinn.
  5. Polera bilen – använd en polermaskin för att ytpolera bilen men tryck inte för hårt då riskerar du att lacken förstörs.
  6. Bilvax – efter poleringen är det dags att lägga på bilvax för att skapa en skyddande och glänsande yta.
  7. Torka med mikrofiberduk för att locka fram glansen när vaxet torkat.
  8. Bilens däck – rengör bilens däcksidor med rengöringsprodukt som innehåller någon typ av silikon för att göra ytan blankare.
  9. Putsa bilens fönster – för att putsa bilfönster ska man använda mikrofiberduk och specialputs för bilar eftersom att vanlig fönsterputs för hemmet kan orsaka permanenta fläckar på glaset (källa).
  10. Beundra ditt verk – nu är bilen ren!