Uber får utmanare

Uber har gjort det otroligt populärt att köra taxi, men frågan är hur länge Uber kommer lyckas hålla sin ställning och vara dominerande. Allt fler konkurrenter börjar knapra in. 

2269966-executive-woman-manager-sitting-in-car-callingUber har verkligen revolutionerat taxivärlden och hur vi ser på denna typ av tjänst. Men hur länge kommer den Amerikanska jätten att få vara störst och bäst? Det finns de som hävdar att Uber tar otroliga konkurrensfördelar och att de inte ägnar sig åt en ren affärsverksamhet med deras Uber-pop bilar som blir allt mer populära. Men frågan är om dem går att stoppa. Enda sättet är att utkonkurrera, vilket är något som man på senare tid vuxit fram från både Taxt Stockholm, men även från Kinesiska Didi Kuaidi. Kina är just nu den hetaste marknaden för Uber där se satsar miljardbelopp under 2015. Varför? För att inte låta företaget Didi Kuaidi plocka fler marknadsandelar än vad de redan gjort skriver svd.se. Här i Sverige finns Taxi Stockholm som blev tvungna att tänka till om hur de ska profilera sig och vinna kunder skriver Internetworld. Och till skillnad från Uber som satsar på ekonomisk enkelhet satsar nu Taxi Stockholm på lyxtaxi. Deras Premiumtjänst ska man endast kunna beställa med en app och just nu utvärderas ett tjugotal bilar i Stockholmsområdet för att se hur väl satsningen gått. Man vill satsa på det diskreta och har plockat bort sina loggor på de svarta bilarna. Något som attraherar Stockholmseliten. Att man även kan betala med sin app är ännu ett bevis på att de efterliknar Ubers smidighet. Dock är en skillnad att Taxi Stockholm kommer fortsätta med att köra med taxameter. Då Uber är relativt ny på marknaden får man vänta i några år innan man kan se hur utvecklingen gått.

Enkelt extraknäck

Många som kör Uber i storstäderna är studenter eller människor som vill dryga ut sin kassa. För många ett snabbt och enkelt sätt om man har en egen bil. Känner du för att det kanske vore värt att bli en chaufför är det bra med ett läkarintyg körkort för att få köra Taxi, samt att du har din egen bil. Sedan är det i princip bara att tuta och köra.